anitafitnesz@anitafitnesz.hu
Tel: 30/9588-557 | 52/440-042
4024 Debrecen, Piac u. 68. I/2.
Anita Fitnesz és Szépségszalon

 

SZOLÁRIUM

szolárium anita fitnesz

EU szabvány csövek.

Úgy barnít, mintha délelőtt 11-óráig és délután 15 óra után napoznál.

 

HOGYAN MŰKÖDIK?
- Szolárium gépünk 2 arcbarnító és 32 testbarnító csővel, valamint tejplexi üveggel rendelkezik. A tejplexi jelentősége abban áll, hogy szórt fényt biztosít az egyenletes barnulás érdekében, valamint lecsökkenti a káros sugárzást.
- Az UV sugárzás 3 összetevője:
UV A  - lebarnít.
UV B -  pigment sejtek felszínre jönnek. Éget.
UV C - rákkeltő, ilyen sugárzás a szoláriumban nincs, kint az ózon réteg véd meg.
- A lebarnult bőr biztosítja a legjobb fényvédelmet. A szoláriumok előnye az a tény, hogy ellenőrzött és pontosan adagolt barnulást kínálnak minden egyes bőrtípusnak - ellentétben a természetes napozással -, mivel a szoláriumban lehetséges az egyénre szabott barnulás. Már nagyon kismértékű UVB vagy nagy intenzitású UVA sugárzás elegendő új pigmentek formálódásához az ún. melanocitákban. Kb. 2–5 napon belül ezek az újonnan képződött pigmentek feljutnak a bőr felszínére, ahol az UVA sugarak, valamint a vér-oxigén segítségével egy barnulási folyamaton mennek keresztül. Ennek a folyamatnak az eredménye a természetes, friss barna szín. Rendszeres barnulással a szín egyre intenzívebb lesz és a felső bőrréteg megvastagodik. A bőr kifejleszti saját természetes fényvédelmét, amely négy-nyolc faktor között mozog. Néhány esetben óvatos elő-napozás csökkentheti, sőt teljesen meg is szüntetheti a már kialakult nap-allergiát. Erről azonban konzultálj orvosoddal.

MILYEN DOLGOKBAN KELL ELŐVIGYÁZATOSNAK LENNI?
- Heti egy alkalommal érdemes leradírozni a testet, az elhalt szaruréteg eltávolításával ugyanis egyenletesebben és jobban fog a szolárium. Ezt a szolizás előtt még aznap, vagy 1-2 nappal előtte kell megtenni.
- Szoláriumozás előtt nagy gondossággal távolítsd el a sminket, mert ez beleéghet bőrödbe. A parfümöt és egyéb kozmetikumokat sem szabad használni szoláriumozás előtt, mert ezek éppúgy, mint egyes gyógyszerek fényérzékennyé tehetnek, ami nemcsak foltosságot okoz, de maradandóan károsíthatja bőrt is.
- Távolítsd el az ékszereidet, mert megmarad a helyük.
- Szoláriumozás közben szemedet tartsd csukva, és viselj mindig védőszemüveget.
- Ha túlzottan szeplős vagy, vagy sok anyajeggyel rendelkezel, kérd a bőrgyógyászod tanácsát.
- Ha valamilyen gyógyszert szedsz, kérdezd meg az meg orvosodat, hogy lehet-e szolizni a szedése alatt.
- Ha esetleg bőrproblémákkal küzdesz, jó szolgálatot tehet a rendszeres, de mértékletes szolizás. Amennyiben pattanásokkal küzdesz, ezt a szolárium leszárítja. Azonban vigyázni kell a túl pattanásos bőrűeknek, nehogy a bőrbe égjenek és későbbiekben hegesedést okozzanak. Ebben az esetben először egy infraszauna kúrát ajánlunk, amely során az izzadással a szervezet belülről kifelé történő megtisztítása zajlik le. A hő a tisztulás során zsírt, koleszterint, zsírban oldódó méreganyagokat, nehézfémeket, valamint sókat távolít el az arcbőrből.
- S, mint mindenhol itt is igaz a mondás: a kevesebb néha több. A túlzásba vitt szoláriumozás nemcsak csúnya, de az idők folyamán meg is bosszulja magát, a rendszeresen feketére égetett bőr gyorsan öregszik és károsodik.

MILYEN HATÁSAI VANNAK?
- barnító
- pattanást szárító
- stresszoldó
- immunrendszert erősítő.
szolárium EU szabvány barnít pattanás stresszoldó immunrendszer erősítő akció all you can move szép kártya K&H MKB green pass hűség diákigazolvány diák ajándék erzsébet utalvány egészségpénztár ALLIANS HUNGARIA MEDICINA ARANYKOR MAGYAR KEDVEZMÉNYHÁLÓZAT AXA MKB DIMENZIÓ OTP EGÉSZSÉGÉRT PAJZS ÉLETERŐ PATIKA ERSTE-HARMÓNIA POSTÁS FITT PRO-VITA GENERALI QUESTOR HONVÉD TEMPO HVG UJ PILLÉR IWC=EHCC VASUTAS NAVOSZ VITALITAS anita fitnesz és szépségszalon www.anitafinesz.hu debrecen szolárium EU szabvány barnít pattanás stresszoldó immunrendszer erősítő akció all you can move szép kártya K&H MKB green pass hűség diákigazolvány diák ajándék erzsébet utalvány egészségpénztár ALLIANS HUNGARIA MEDICINA ARANYKOR MAGYAR KEDVEZMÉNYHÁLÓZAT AXA MKB DIMENZIÓ OTP EGÉSZSÉGÉRT PAJZS ÉLETERŐ PATIKA ERSTE-HARMÓNIA POSTÁS FITT PRO-VITA GENERALI QUESTOR HONVÉD TEMPO HVG UJ PILLÉR IWC=EHCC VASUTAS NAVOSZ VITALITAS anita fitnesz és szépségszalon www.anitafinesz.hu debrecen szolárium EU szabvány barnít pattanás stresszoldó immunrendszer erősítő akció all you can move szép kártya K&H MKB green pass hűség diákigazolvány diák ajándék erzsébet utalvány egészségpénztár ALLIANS HUNGARIA MEDICINA ARANYKOR MAGYAR KEDVEZMÉNYHÁLÓZAT AXA MKB DIMENZIÓ OTP EGÉSZSÉGÉRT PAJZS ÉLETERŐ PATIKA ERSTE-HARMÓNIA POSTÁS FITT PRO-VITA GENERALI QUESTOR HONVÉD TEMPO HVG UJ PILLÉR IWC=EHCC VASUTAS NAVOSZ VITALITAS anita fitnesz és szépségszalon www.anitafinesz.hu debrecen

HÁNY PERCIG TART?
Lehet jönni 10, 15, 20, 25, vagy 30 percre.

HETENTE HÁNYSZOR LEHET JÖNNI?
- A bőrtípusodtól függően jöhetsz heti 1-5 x.
- Óvatosnak kell lenni, hiszen a szoláriumban éppúgy le lehet égni, mint a napon! Mindig konzultálj a háziasszonnyal, hogy a bőrtípusodnak megfelelően hány percet javasol az első alkalmakkor. Az alapszín megszerzéséig, ami általában 3-4 hét, érdemes heti két-három alkalommal felkeresni a szalont, majd ha már elérted a kívánt barnaságot, heti egy-két alkalom elegendő ahhoz, hogy megtartsd azt.
- Ha nagyon fehér, vagy érzékeny a bőröd, ritkán látogasd a szoláriumot, többször kevesebb ideig. Egy-egy alkalommal csak 10 percet szolizz.
- Naponta csak egy alkalommal szoláriumozz. Aznap már ne napozz. Vagy fordítva.

MILYEN EGÉSZSÉGÜGYI ELLENJAVALLATAI VANNAK?
Nem ajánlott a szolizás várandós hölgyeknek, túl fiatal korban, valamint fertőző bőrbetegség esetén.

MIKET KELL MÉG TUDNI?
- A bőr pigmentációja a felső bőrrétegben, az ún. epidermisben zajlik le. Minden 28-30 napban az itt található sejtek megújulnak. A felső bőrréteg belsejében elhelyezkedő sejtek osztódnak és a felszín felé mozognak, ahol fokozatosan elhalnak, majd leválnak. A folyamatosan ismételt szoláriumozás segít megtartani a barna színt.
- Vannak a testnek olyan részei, amelyek kevesebb barna sejtet tartalmaznak, mint más testrészek, pl. a karok belső oldala. Más testrészeken, pl. az arcon vastagabb szaruréteget találhatunk, ezért barnul az arc lassabban. Mivel arcunk többé-kevésbé egész évben ki van téve a napsugárzásnak, ez a szaruréteg az UV fény elleni védekezést szolgálja.
- A bőr reakciója a természetes napon és szoláriumban:

Bőr-típus

Leírás

Meghatározás

A napozásra adott reakció

A bőr természetes ellenálló képessége (időtartam)

Szoláriumban hány percig lehet szolizni

Leégés
foka

Barnulás
foka

I.

bő:r sápadt fehér 
szeplők: 
sok 
haj: 
vöröses 
szemek: 
kék
mellbimbók: nagyon sápadt

Kelta típusú kaukázusi fehér (2 %)

mindig
szélsőséges mértékben

soha
vörös bőr,
1-2 nap múlva a bőr lehámlik

5–10 perc

Felesleges szolizni!

II.

bőr: kicsivel sötétebb, mint az I. típusban 
szeplők:
 kevés 
haj: 
szőkétől barnáig
szemek: kék, zöld, szürke
mellbimbók: világos

Világos bőrű kaukázusi fehér (12%)

mindig
magas fokú

alig 
a bőr lehámlik

10–20 perc

1-5 alk: 10perc
6-10: 10 perc
11-től: 15 perc

 

III.

bőr: sápadttól a világos barnáig 
szeplők: 
nincsenek 
haj: 
sötét szőke, barna
szemek: szürke, barna mellbimbók:sötét

Sötétebb 
kaukázusi fehér (78%)

ritkán
enyhe fokú

átlagos mértékben

20–30 perc

1-5 alk: 10perc
6-10: 15 perc
11-től: 20 perc

 

IV.

bőr: világos barnától olíva színűig (kreol) 
szeplők: 
nincsenek 
haj: 
sötét barna 
szemek: 
sötét
mellbimbók:
sötét

Mediterrán típus kaukázusi fehér (8%)

alig

gyorsan és intenzíven

30– 40 perc

1-5 alk: 15perc
6-10: 20perc
11-től: 30 perc

V.

bőr: sötét barna (nagyon kreol) 
szeplők: 
nincsenek 
haj: 
sötét 
szemek: 
sötét
mellbimbók:sötét

Közép keleti típus, amerikai indián

nagyon ritkán

nagyon gyors és mély barnulás

Felesleges szolizni!

VI.

bőr nagyon barna (fekete) 
szeplők fekete 
haj fekete 
szemek fekete

Afroamerikai 
színes bőrű

soha 
mivel állandó sugárzásnak vannak kitéve

állandó barna bőrszín

 

Felesleges szolizni!


ÁRAK, AKCIÓK:


Variációk:
-          Ha pl. aerobic bérleted van és marad még 3 alkalmad hátra, amit nem tudnál lejárni, akkor 3 x 670 = 2.010 Ft maradna hátra. 
Ezt átválthatod és lejárhatod pl. kb. 1 alkalom hullámmasszázsra, vagy 4 alkalom talpmasszázsra, stb.
-          Ha pl. Hypoxi bérleted van és marad még 2 alkalmad hátra, amit nem tudnál lejárni, akkor 2 x 2.200 = 4.400 Ft maradna hátra. 
Ezt átválthatod és lejárhatod pl. 1-1 alkalom Ultratone-ra és hullámmasszázsra, vagy 2 alkalom hullámmasszázsra, vagy kb. 8 alkalom 15 perces szolira, stb.

Természetesen december 20-ig 1 alkalmakat fizetve is járhatsz bármilyen szolgáltatásra, hiszen minden a 10 alkalmas bérletár 1 alkalmával van számolva. 
És ez nagyon jó ár számodra!

Csinosodj, karcsúsodj, barnulj!

Akár 3-5 kg-ot és 5-6 cm-t is fogyhatsz Karácsonyig!